Close

.:: سبد خرید شما

الگوریتم گوگل دنس یا رقص گوگل چگونه کار می کند؟ و به سراغ چه سایت هایی می رود؟

⏱️ مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه
🖋 نویسنده: نسرین عسگری 📅 02 مهر 1398

در گذشته برای رسیدن به رتبه های خوب در گوگل چالش های غیر عادلانه ای بر سر راه سایت های تازه تاسیس وجود داشت. این محدودیت و چالش ها سبب می شد تا این سایت ها زمان بیشتری را صرف رسیدن به رتبه های خوب نسبت به هم اکنون سپری کنند.

این در حالی است که اکنون با استفاده از الگوریتم های گوگل میزان عدالت بیشتری برای کسب رتبه بر اساس تلاش وبسایت ها و کیفیت محتوایی که ارائه می کنند وجود دارد.

گوگل دنس یکی از تاثیر گذار ترین و جدیدترین الگوریتم های گوگل در زمینه ی برقراری عدالت رتبه بندی وبسایت هاست. این الگوریتم با دوران رقص خود در جستجو های گوگل سعی در شناخت وبسایت های تازه تاسیس و با کیفیت دارد.

در ادامه به بررسی مفصلی در خصوص الگوریتم جالب گوگل دنس خواهیم پرداخت.

گوگل دنس

قبل از گوگل دنس وضعیت گوگل چگونه بود؟

در گذشته وبسایت هایی که تازه تاسیس بودند برای دیده شدن باید زمان زیادی را صرف می کردند. اگر یک مطلب جدید با کیفیت خوب را تولید می کردند مدت زیادی طول می کشید تا اثرات کیفیت بالا در آن مطلب، به چشم گوگل آمده و حاصل شود. از این رو تعداد وبسایت های محدودی موفق به کسب جایگاه ها شده و جایگاه خود را برای مدت طولانی حفظ می کردند. البته که در زمان نه چندان دور منابع کمتر و رقیبان نیز کمتر بود. اما اکنون تعداد افرادی که از اینترنت استفاده می کنند و روزانه به موتور جستجوی گوگل مراجعه می کنند افزایش یافته است.

مثلا وقتی مطلبی در خصوص رشته ی الکترونیک نوشته می شد اگر سایتی از مدتی قبل تر در این خصوص تولید محتوا می کرده، امکان اینکه مجددا رتبه ی خوبی دریافت کند بیشتر بود. چون گوگل بیشتر بر اساس تجربه رتبه ها را تعیین می کرد و الگوریتم هایی با کاربرد بالا همچون حال حاضر تبیین نکرده بود. از این رو رتبه هایی که تعیین می شد از دقت کمی برخوردار بود و مطالب پر کاربرد تر ممکن بود در میان انبوهی از صفحات برای مدتی طولانی پنهان می ماندند.

با اینکه تعداد رقبا این روزا بیشتر از گذشته است و همچنین تعداد افرادی که به اینترنت و گوگل دسترسی داشته و از آن به صورت روزانه استفاده می کنند نیز بیشتر شده است. اما راه های رسیدن به رتبه ای که بر اساس کیفیت مطالب خود لایق آن هستید بیشتر شده و کوتاه تر از پیش است.

رقص گوگل

رقص گوگل و هدف از شروع فعالیت آن

رقص گوگل نسبت به الگوریتم های باغ وحش گوگل که شامل الگوریتم پنگوئن، مرغ مگس خوار، پاندا و… هستند، وظیفه ی متفاوت تری دارد و نقش آن در تعیین رتبه ها و نتایج بیشتر کاربردی است تا تعیین کننده ی مستقیم. به همین علت فعالیت آن می تواند سبب تغییرات ناگهانی بسیاری باشد، البته به شکل ناپایدار تا دیگر الگوریتم ها در کنار رقص گوگل اقدام به تصمیم گیری کنند تا برخی رتبه ها را جا به جا کنند.

این الگوریتم برای کاهش ایراداتی که در گذشته بود و همچنین بهبود اوضاع سایت های جدید تر به وجود آمد و آغاز به فعالیت کرد. گوگل با معرفی و طراحی این الگوریتم تلاش کرد تا سایت هایی که با کیفیت تر هستند و مطالبی با کیفیت قابل قبول تولید می کنند را در مدت زمان کمتری به رتبه ی دلخواه و لایقشان برساند. هم آن ها را تشویق کند و عادلانه تر رتبه بندی های خود را انجام دهد.

البته بزرگترین و شفاف ترین هدفی که گوگل همیشه از آن یاد می کند و جزو شعار های این موتور جستجو تلقی می شود، این است که تمامی اقدامات انجام شده برای رضایت بیشتر کاربران است تا در کمترین زمان ممکن، برای جستجو های خود بهترین نتایج را مشاهده و استفاده کنند.

در پاراگراف بالاتر گفتیم که نقش این الگوریتم کاربردی است تا یک تعیین کننده ی مستقیم. این موضوع به این دلیل است که الگوریتم گوگل دنس با انجام تغییرات موقت سعی دارد تا سایت هایی که رتبه های پایین تری داشته و تازه تر هستند، بیشتر دیده شوند. این کار با یک فرایند جالب در طی مدت زمان های مشخص انجام می شود.

این الگوریتم در سال 2003 به صورت هفتگی فعالیت داشت اما اکنون زمان رقص گوگل و فعالیتش هر دوره ی 36 روزه یکبار است. این زمان های رقص می توانند چند روزه تا چند دقیقه ای یا حتی چند ثانیه ای باشند.

همچنین بخوانید:   الگوریتم کبوتر چیست و تاثیر ان بر سئو چگونه است؟

اگر سایت های دارای رتبه های پایین تر، با انجام تغییرات، نتوانند نظر مثبت کاربران را به خود جلب کنند، موقعیتی که گوگل دنس به آن ها داده است را از دست داده و نمی توانند رتبه ی بهتری را کسب کنند. اما دقیقا این تغییرات چیست و چه نقشی را در بهبود رتبه بندی گوگل ایفا می کند؟ در ادامه به بررسی نقش این الگوریتم و چگونگی فعالیت آن خواهیم پرداخت.

رقص گوگل چه کار می کند؟

گوگل دنس یا رقص گوگل چه کار می کند؟

گوگل دنس یک الگوریتم جالب با عملکردی متفاوت از سایرین الگوریتم هاست. این الگوریتم طی دوره های 36 روزه، رتبه ی سایت ها را با نظر گرفتن برخی شرایط بدون محدودیت برهم میزند. برای مثال یک وبسایت که در جایگاه 12 گوگل است به رتبه ی 4 گوگل در صفحه ی اول انتقال می یابد. این موضوع سبب دیده شدن بیشتر وبسایتی که در رتبه ی 12 قرار داشته است می شود و بلعکس چالشی برای سنجش صحت محبوبیت وبسایتی است که در رتبه ی چهارم قرار دارد.

گوگل دنس در کنار سایر الگوریتم ها بررسی می کند که این تغییر و جا به جایی کوتاه مدت سبب می شود تا نرخ کلیک این وبسایت های نو پا افزایش یابد و نرخ پرش آن ها دچار کاهش شود یا خیر؟ در واقع تنها افزایش ترافیک برای الگوریتم رقص گوگل کافی نیست، بلکه تمامی نکات بررسی می شود تا میزان کیفیت محتوای وبسایت هایی که در رقص گوگل شرکت دارند سنجیده شود.

پس از آن دوره ی کوتاه مدت، بسیاری از وبسایت ها رتبه های جدید و بهتری را ممکن است کسب کنند. اما این رتبه نمی تواند لزوما به معنی دریافت جایگاه 4 ام ثابت برای یک وبسایت که سابقا در جایگاه دوازدهم بوده باشد. می تواند جا به جایی به رتبه ی 7 یا 8 صورت بگیرد. بسیاری از وبسایت ها هم هستند که با وجود این تغییر و جا به جایی کوتاه مدت رتبه ی خود، کیفیت لازم را نداشته و پس از اتمام رقص، به جایگاه گذشته ی خود باز می گردند.

در طی دوره های رقص اگر وبسایت هایی پیدا شوند که به شیوه های غیر معمول، محتوای خود سئو کرده باشند با بررسی الگوریتم ها شناسایی شده و گوگل رقص آن ها را در رساندن به رتبه های پایین تر یاری می کند و در واقع مورد خشم گوگل قرار می گیرند. گاهی بسیاری از وبسایت های کلاه سیاه برای همیشه از صفحه ی گوگل محو می شوند!

چرا گوگل دنس؟

گوگل رقص به سراغ کدام وبسایت ها می رود؟

به طور کلی در بطن این هرج و مرج رتبه ها برای مدت کوتاه از سوی گوگل دنس، یک قصد و هدف جهت برقراری نظم واقعی نهفته است. با این آشفتگی کاربران دو واکنش متفاوت نشان می دهند که گوگل هم دقیقا به دنبال بررسی این دو بازخورد هستند:

بازخورد اول کاربران

به دنبال وبسایت های محبوب که می شناسند در صفحات نخستین می گردند و به آن ها مراجعه می کنند. این رفتار نشان می دهد وبسایتی که در رتبه های عالی قرار داشته شایستگی آن رتبه را داشته است و جا به جایی چندتایی آن در رتبه سبب ریزش ترافیک و افزایش نرخ پرش آن نمی شود. این وبسایت ها از آزمایش گوگل دنس معمولا سربلند بیرون می آیند

بازخورد دوم کاربران

کاربران، وبسایت های نخستین را نیز مشاهده می کنند و به همان ها مراجعه می کنند. این مطالب در رتبه های بالا و صفحات اول هستند و کاربران هم به دنبال نتایج مورد نیاز خود هستند و مراجعه به وبسایت های نخستین رفتاری معمول از سوی کاربران است. بنابراین اگر وبسایتی که توسط گوگل دنس بهبود رتبه ی موقت یافته بتواند نیاز کاربران را برطرف کند و منبع مناسبی باشد، از این آزمون کوتاه مدت گوگل سربلند بیرون می آید. این موضوع می تواند نقش موثری در بهبود رتبه ی قطعی این وبسایت نیز ایفا کند.

رقص و دنس گوگل

هر یک از این رفتار ها سر انجام می توانند صحت عملکرد صحیح وبسایت های مورد آزمون قرار گرفته را تایید کنند. اما خود وبسایت ها در هنگام حضور گوگل دنس دو دسته می شوند که در ادامه هر یک را بررسی می کنیم.

وبسایت هایی که مورد بررسی قرار می گیرند واجد شرایط زیر هستند:

  • وبسایت های جدید و تازه تاسیس که رتبه های پایینی دارند.
  • وبسایت های کلاه سیاه که شیوه ی غیر معمولی برای سئوی آن ها به کار رفته و مخالفت قوانین گوگل فعالیت دارند.
  • وبسایت هایی که کلمات کلیدی صحیح و مرتبط با موضوعات انتخاب کرده اند و سئوی خوبی را ارائه داده اند.
  • وبسایت هایی که در حال پیشرفت هستند
  • وبسایت هایی که دچار کاهش فعالیت شده اند یا به صورت کلی فعالیتی ندارد.
همچنین بخوانید:   آپدیت گورخر گوگل برای فروشگاه های اینترنتی

در خصوص نکات منفی مثل وبسایت های بدون فعالیت و شیوه های غیر معمول سئو، گوگل به این دلیل بررسی می کند تا از صحت این موضوعات اطمینان پیدا کرده و این وبسایت ها را از دور خارج کند و مورد جریمه قرار دهد.

اما بقیه موارد آزموده می شوند تا بهبود رتبه یابند و شرایط برایشان به آنچه که لایقش هستند تغییر کند.

وبسایت هایی که مورد بررسی قرار می گیرند اما گوگل دنس نسبت به آن ها واکنش شدیدی ندارد شامل شرایط زیر هستند:

  • وبسایت هایی که دارای لینک های خارجی و داخلی کاملا بهینه و مورد تایید گوگل هستند
  • وبسایت هایی که سئو و بهینه سازی محتوایی خوبی را انجام داده اند و رتبه های خوبی که دارند نسبت به همین موضوع دریافت شده است
  • وبسایت هایی که فعالیتی بر پایه ی کسب رضایت کاربران انجام می دهند.

موارد فوق شرایطی است که وبسایت های مورد تایید گوگل دارا هستند و معمولا گوگل رقص تنها این وبسایت ها را بررسی می کند و آزمون سختی برای آن ها در نظر نمی گیرد.

از کجا بدانیم مورد آزمایش گوگل رقص قرار گرفته ایم؟

گوگل رقص هنگامی که سایتی را مورد آزمون قرار می دهد، در یک بازه ی زمانی چند دقیقه ای تا چند روزه، وبسایت ما دچار تغییر ناگهانی و قابل توجه ترافیک و نرخ کاهش می شود و این از علائم بارز آزموده شدن توسط گوگل دنس است. پس از اتمام بازه ی آزمون، وبسایت ها به جایگاه قبل بازگردانده می شوند و با تایید رای نهایی گوگل رقص و سایر الگوریتم ها، برخی وبسایت هایی که آزمون خود را با موفقیت پشت سر گذاشته اند بهبود رتبه یافته و جایگاه بهتری را کسب می کنند.

این تغییر ایمپرشن(میزان نمایش) و نرخ کلیک اگر همراه با کاهش نرخ پرش(نرخ بازگشت) شما باشد و شما در دسته ی افراد بدون خطای گوگل باشید می تواند رشد رتبه ی شما را به همراه داشته باشد. البته این پیشرفت و اهدای رتبه ی بهتر همیشگی نیست چون الگوریتم های گوگل به صورت مداوم وبسایت ها را مورد بازبینی قرار می دهند.

پاندا دنس یا گوگل دنس

پاندا دنس همان گوگل دنس است؟

پاندا دنس نوعی از گوگل دنس است که به صورت لحظه ای عملکرد دارد. یعنی بازه ی زمانی مشخصی همچون گوگل دنس معروفی که هر 36 روز، عملیات خود را اعمال می کند ندارد. پاندا دنس که از وابستگان پاندا و گوگل دنس است فعالیتی موروثی از هر دو الگوریتم را در کنار یکدیگر دارد.

پاندا دنس در واقع تمرکز ویژه ای بر روی سئو دارد و وبسایت های بدون فعالیت و کلاه سیاه را از دور جستجو ها خارج می کند. در هنگام برخورد با پاندا دنس بسیاری از وبمستر ها دستپاچه می شوند زیرا بیشتر سبب ریزش رتبه شده و این موضوع بسیاری از وبمستران را نگران می کند اما لازم است بدانید که این تغییرات در بسیاری از موارد بازه ای چند روزه دارند و پایداری ندارند. پاندا دنس هیچگونه محدودیت و شرایطی برای آزمایش خود ندارد و ممکن است هر وبسایتی را مورد آزمون قرار دهد.

سخن پایانی

گوگل به صورت مداوم در حال افزایش کیفیت جستجو در موتور جستجو است. این موضوع سبب می شود تا الگوریتم های زیادی با عملکرد های گوناگون پا در میدان داوری بگذارند. در مواجه با این الگوریتم ها در اولین قدم با دقت محتوا تولید کنید و سعی کنید تمامی استاندارد های لازم را برای مقابله با الگوریتم های گوناگون این موتور جستجوی محبوب رعایت کنید.

امروز ما با الگوریتم گوگل دنس و چگونگی عملکرد آن آشنا شدیم و همچنین توضیح مختصری هم در خصوص زیر مجموعه ی این الگوریتم، یعنی پاندا دنس ارائه دادیم.

شما نیز می توانید تجربیات و نظرات خود در خصوص الگوریتم گوگل دنس از طریق درج دیدگاه، با ما به اشتراک بگذارید. جهت پرسش سوالات خود می توانید از طریق بخش “از من بپرس” اقدام نمایید. با ما همراه باشید.

10 دیدگاه