Close

.:: سبد خرید شما

کدهای وضعیت HTTP و کاربرد آنها در دنیای وب

🖋 نویسنده: رضا رستم زاد 📅 10 آبان 1397

هنگامی که در مرورگر خود در حال جستجو در اینترنت می باشیم بعضی مواقع  با صفحاتی با کد مشخصی در آن سایت مواجه می شویم .این کدها بیانگر دلایلی از نشان ندادن محتوای مورد نظرتان در آن سایت می باشد. آنها در اصطلاح کدهای وضعیت HTTP یا (HTTP response status codes) نام دارند، این کدها توسط کنسرسیوم ها و بنیاد های جهانی استاندارد سازی وب از جمله IETF یا (Internet Engineering Task Force) و W3C یا (World Wide Web Consortium) بیان و سازمان دهی شده اند و امروزه اکثرسرور یا مرورگرها از از این اصل پیروی می کنند،  کدهای وضعیت  HTTP هم از لحاظ فنی و کاربری، کاربردهای زیادی دارند و آشنا شدن با جزئیات و مفاهیم آنها خواهد توانست  به دانش و اطلاعات عمومی ما در دنیای وب بیشترکمک کند.

کدهای وضعیت HTTP و سایت

برخی از مهم ترین کدهای وضعیت HTTP:

۲۰۰: سرور با موفقیت درخواست را پاسخ داد.

۲۰۶: سرور بخشی از درخواست را با موفقیت پاسخ داد. به عنوان مثال صفحه به طور کامل بارگذاری نشد.

۳۰۱: برای همیشه منتقل شد. سند درخواست شده برای همیشه به جای دیگری منتقل شده است. سرور همزمان با این پاسخ، درخواست داده شده را از آدرس جدید پاسخ میدهد.

۳۰۲: به طور موقت منتقل شده است. سند درخواست شده موقتا در آدرس دیگری در دسترس است. درخواست از آدرس جدید پاسخ داده میشود.

۳۰۴: صفحه درخواست شده تغییری نکرده است. برای کاهش پهنای باند مصرفی بهتر است سرور سایت شما تنظیم شود تا این پاسخ را به درستی ارایه دهد.

۴۰۳: سرور درخواست را رد می کند.

۴۰۴: صفحه درخواست شده پیدا نشد.

۵۰۰: سرور با خطا مواجه شده است و نمی تواند درخواست را پاسخ دهد.

۵۰۳: سرور در حال حاضر در دسترس نیست. مثلا ترافیک روی آن زیاد است.

کدهایی که با ۲ شروع می شوند برای نشان دادن ارایه پاسخ توام با موفقیت، کدهایی که با ۳ شروع می شوند برای نشان دادن جابجایی در آدرس فایل و ارجاع داده شدن به جای دیگر، کدهایی که با ۴ شروع می شوند برای نشان دادن خطاهای موجود در درخواست و کدهایی که با ۵ شروع می شوند برای نشان دادن خطاهای موجود در سرور، در پاسخ به درخواست ها از سوی سرور ارایه می شوند.

همچنین بخوانید:   محتوا مناسب برای سئو در بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو

کدهای وضعیت HTTP و سایت

404 Page Not Found

ممکن است آدرس صفحه ای را تغییر داده باشید یا صفحه ای از سایت شما درخواست شود که اصولا موجود نیست. هر گاه کاربری درخواست دیدن چنین صفحه بنماید، در این مواقع سرور صفحه ای برای نشان دادن ندارد و کاربر با پیغام فوق روبه رو می شود. شما می توانید با برنامه نویسی مناسب و یا تنظیم سرور کاری کنید که پیغام “صفحه مورد نظر پیدا نشد” را به گونه ای نشان دهد که کاربر هنوز هم بتواند از سایت شما استفاده کند. با تعریف و طراحی صفحه ۴۰۴ حاوی اطلاعات مناسب اگر صفحه ای که از سایت درخواست شود و در آن موجود نباشد، به کاربر صفحه ای نشان داده میشود که در این صورت کاربر می تواند راهی برای دسترسی آدرس جدید صفحه بیابد و یا در سایت به نبال مطالب مشابه بگردد.

301, 302 Redirects

اگر مسیر دسترسی به فایلی را تغییر میدهید بسته به این که کار شما دایمی یا موقت است بهتر است کاری کنید تا در کد فوق به موتورهای جستجو داده شود. اگر انتقال برای همیشه است کد ۳۰۱ و اگر برای مدت موقتی است کد ۳۰۲. توجه به این کدها در زمان انجام تغییرات اساسی در ساختار سایت و یا حتی تغییر دومین بیشتر کاربرد دارد. اما توصیه من آن است که کد ۳۰۲ را فراموش کنید و همیشه از ارجاع با کد ۳۰۱ استفاده نمایید چه موقتی چه دایم.

اگر دومین الف را به با کد ۳۰۱ به دومین ب ارجاع دهید تمام اعتبار دومین الف بعد از حدود یک ماه و یا کمتر به دومین  منتقل می شود و رتبه های سایت ب سریعا در گوگل ارتقا می یابد.

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است