Close

.:: سبد خرید شما

ریدایرکت ها چه می کنند و نحوه استفاده درست از آنها چگونه است؟

⏱️ مدت زمان مطالعه: 9 دقیقه
🖋 نویسنده: نسرین عسگری 📅 20 بهمن 1398

بسیاری از مواقع برای من پیش آمده است که هنگام مراجعه به یک اداره یا یک فروشگاه و رستوران با یک تابلو بزرگ بر روی محل کسب و کارشان مواجه شده ام که آدرس محل جدیدشان را روی آن درج کرده اند و یا نوشته اند “برای مراجعه به محل کار جدید مثلا به واحد رو به رو یا 100 متر پایین تر از خیابان فعلی مراجعه کنید”. این موضوع نه تنها من، بلکه بسیاری از مشتریان آن ها را نیز از این تغییر مکان مطلع می کند و سبب می شود که من به آدرس جدید آن ها مراجعه کنیم.

حال ریدایرکت ها نیز کارایی مشابه همان تابلو یا برگه ی اطلاعیه را دارند و مشتریان و بازدید کنندگان شما را در قالب مجازی به آدرس جدید شما منتقل می کنند. بگذارید مفصل تر توضیح دهیم. مثلا شما در حال تعویض دامنه هستید و از سویی نمی خواهید بازدید کنندگان و مشتریان خود را از دست بدهید. برای اینکار با ریدایرکت دقیقا مشابه یک آژانس ویژه ی مشتریان، آن ها را به مکان جدید که همان url جدید یا دامنه ی جدید شما است منتقل می کنید.

شاید شما هم بار ها مواجه شده اید که هنگام ورود به یک سایت، هنگام بارگذاری، دامنه تغییر کرده و مسیر ورود شما به سایت مقصد تغییر می کند. این کار از سوی مدیر وبسایت انتخابی شما صورت گرفته تا شما را از آدرس جدید آن صفحه یا آدرس جدید دامنه ی خود مطلع کنند.

ریدایرکت چیست

در ادامه ی این مطلب با ما باشید تا ببینیم عملکرد ریدایرکت ها دقیقا چگونه است و چه مزایا و معایبی را به همراه دارند و انواع ریدایرکت ها چه هستند؟

در چه شرایطی باید از ریدایرکت ها استفاده کرد؟

استفاده از ریدایرکت ها در موارد خاص استفاده می شود و معمولا در سایت های بزرگ دنیا کمتر شاهد استفاده از این عملکرد هستیم زیرا در پی استفاده از ریدایرکت ها بخصوص ریدایرکت های دائمی، موتور های جستجو احساس خطر می کنند و این حس خود را با کاهس تدریجی اعتبار شما نشان می دهند. (البته استثنا وجود دارد)

ریدایرکت ها در شرایط زیر مورد استفاده ی وبمستر ها و مدیران سایت ها قرار می گیرند.

🔗 هنگامی که می خواهیم دامنه و نام سایت خود را تغییر دهیم و قصد داریم تا مشتریان و بازدید کنندگان خود را به آدرس جدید بیاوریم و منتقل کنیم.

🔗 هنگامی که می خواهیم ساختار سایت خود را تغییر دهیم و چند وقتی دامنه ی ما قرار است غیر فعال باشد تا تغییرات حاصل شود. (در این مورد برای حفظ اعتبار استفاده می شود)

🔗 هنگامی که محتواهایی یکسان و متونی مشابه در سایت ما وجود دارد و ما می خواهیم برخی از آن ها را به url جدید منتقل کنیم.

محتوای تکراری در ریدایرکت

🔔 نکته: بر اساس معیار هایی که در ایجاد محتوای duplicate content (محتواهای کپی و تکراری) وجود دارد برخی از وبسایت ها از ریدایرکت برای حل مشکلات استفاده از این نوع محتوا استفاده می کنند.

ریدایرکت ها در وب سایت های چندگانه کاربرد اساسی دارند!

برخی وبسایت های آموزشی و خدماتی، نام برند خود را با چندین دامنه ثبت کرده اند که روی تمامی آن دامنه ها یک محتوای کلی و ثابت وجود دارد. در واقع یک وبسایت را روی چند دامنه راه اندازی کرده اند. در چنین وضعیتی خزندگان گوگل و الگوریتم ها گیج می شوند که کدام وبسایت اصلی است و به سراغ کدام باید بروند؟ ریدایرکت ها در چنین وضعیتی مانند یک فرشته ی نجات عمل می کنند که با انتقال تمامی الگوریتم ها و خزندگان به آدرس جدید، آن ها را از این سردرگمی خارج کرده و به یک آدرس و url واحد هدایت می کنند.

ریدایرکت ها محدودیت دارند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت بله، محدودیت ریدایرکت ها در انتقال و شیوه ی انتقال و شرایط مربوط به آن است اما معمولا با وجود تنوعی که ریدایرکت ها دارا هستند می توان ریدایرکت مناسب را پیدا کرد.

همچنین بخوانید:   دستور العمل های ربات های متا(Robots Meta Directives) و استفاده آن در سئو

برای مثال اگر بخواهید یک لینک یا دامنه را به صورت کامل و دائمی به دامنه و لینک جدیدی منتقل کنید باید از ریدایرکت هایی مشابه ریدایرکت 301 استفاده کنید. و برای ریدایرکت های موقت هم گزینه هایی همچون ریدارکت 302 و ریدایرکت 307 وجود دارد. اما نام تمامی ریدایرکت ها مشمول خود واژه ی ریدایرکت و کد عددی مربوط به عملکرد آن ها نیست . بلکه برخی ریدایرکت ها وجود دارد که نام آن ها متفاوت و متناسب با ویژگی آن ها است.

اصول استفاده از ریدایرکت چیست؟

اصول استفاده از ریدایرکت

در اصول استفاده از ریدایرکت ها اولین گام پارک کردن دامنه ای که قصد اجرای ریدایرکت بر روی آن را دارید در محیط هاست است. در واقع شما با مراجعه به هاست خود و اضافه کردن دامنه ی مبدا اولین گام را در راستای ریدایرکت کردن برداشته اید.

راه اول در سی پنل

پس از انجام مرحله ی اول، ریدایرکت خود را به سی پنل افزوده و با انجام مراحل زیر ریدایرکت خود را بر روی دامنه و یا لینک خود اعمال می کنید.

1- در سی پنل خود، وارد بخش ریدایرکت شوید و در قسمت Permanent نوع ریدایرکت خود را انتخاب نمایید.

2- در بخش http در کادر مربوطه آدرس دامنه ی مبدا را وارد نمایید.

3- در سمت سوم که با علامت / نشانه گذاری شده است می توانید توضیحات و آدرس دهی مربوط به سایت مبدأ را انجام دهید (لینک دقیق صفحه مبدأ و…).

4- در بخش redirects to لینک یا دامنه ی مقصد را وارد کنید.

5- با کلیک کردن روی گزینه ی add کار شما برای ریدایرکت کردن به پایان می رسد و ریدایرکت شما به دامنه و لینک جدید انجام می شود.

راه دوم در سی پنل

کد نویسی با استفاده از فایل htacces نیز در سی پنل برای ایجاد ریداریکت امکان پذیر است. شما با استفاده از استفاده از فایل htacces پس از ریدایرکت کردن سایت مبدأ و مقصد خود شاهد تشکیل ود در فایل htacces به شکل خودکار خواهید بود.

در پنل Plesk

همانند سی پنل ابتدا لازم است تا دامنه ی خود را پارک نمایید. تفاوت کلی استفاده از این دو کنترل پنل شیوه ی درج و ثبت ریدایرکت ها در آن ها است. در پنل Plesk باید از کدنویسی استفاده کرد و راه دومی برای آن وجود ندارد.

  • در ویندوز خود در فایل کد web.config قطعه کد ریدایرکت را ایجاد کنید
  • قطعه کد و فایل کد خود را به کنترل پنل Plesk بیفزایید تا ریدایرکت برای شما امکان پذیر شود.

تا اینجای کار با چگونگی ایجاد و ثبت ریدایرکت ها در کنترل پنل های مختلف آشنا شدیم. حال می خواهیم انواع ریدایرکت ها را بشناسیم و ببینیم دقیقا کاربرد هر یک چیست؟

انواع ریدایرکت ها کدام اند؟

ریدایرکت ها هم انواع مختلفی دارند. برای مثال ریدایرکت 301، متا رفرش و…. در مهم ترین ها را بررسی خواهیم کرد.

انواع ریدایرکت ها

ریداریکت meta refresh

این ریدایرکت از آنجایی که سرعت کمی در لود شدن دارد، به خوبی تمامی اعتبار صفحه را منتقل نمی کند. از این نوع ریدایرکت معمولا در صفحاتی پس از انجام عملیاتی همچون ثبت نام استفاده می کنند، که پیغام های کوتاهی همچون پیغام تبریکات ثبت نام در وبسایت و… را نمایش دهند.

گاهی شاهد پیغامی با عنوان “در صورت باز نشدن روی اینجا کلیک کنید” از سوی این نوع ریدایرکت ها هستید. و علت آن هم سرعت کند آن در بارگذاری صفحات و اعتبار و اطلاعات نسبت به ریدایرکت های دیگر است. این موضوع سبب می شود تا نقش این ریدایرکت در سئوی وبسایت ها کم رنگ باشد.

همچنین بخوانید:   محبوبیت سایت با لینک برای سئو و موتورهای جستجو

ریدایرکت 301

این ریدایرکت تقریبا تمام اعتبار مورد نیاز برای انتقال صفحه ی شما را در سرور ایجاد می کند. این ریدایرکت بهترین انتخاب برای انتقال اعتبار و اطلاعات است به همین دلیل از این نوع استفاده ی زیادی می شود. از این ریدایرکت به شکل متعدد و در بحث سئوی وبسایت ها و بارگذاری آن ها استفاده می کنند. این ریدایرکت از سرعت و میزان کارایی بالایی برخوردار است.

ریدایرکت 301

به بیانی ساده : در ریدایرکت 301 کاربران و ربات های گوگل به آدرس جدید رفته و ارزش و اعتبار لینک های خارجی منتقل می شود.

این نوع از ریدایرکت متداول ترین و بهترین گزینه برای انتقال اس اس ال و تغییر دامنه، تغییر صفحه و یا حذف یک یا چند صفحه ی سایت است و با این روش به سایت آسیبی وارد نخواهد شد. اما برای این کار روش های متفاوتی وجود دارد و حتماً باید نکاتی را رعایت کنید که در ادامه شرح خواهیم داد.

🎯 تغییر دستی فایل htaccess

📃 ریدایرکت یک صفحه به صفحه دیگر

Redirect 301 /old-page.html /new-page.html

📃 ریدایرکت کل صفحات یک دامنه به دامنه جدید

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^oldsite.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.oldsite.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://newsite.com/$1 [L,R=301,NC]

📃 ریدایرکت نسخه بدون www به www

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.example.com/$1 [L,R=301,NC]

📃 ریدایرکت نسخه با www به نسخه بدون www

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://example.com/$1 [L,R=301,NC]

📃 ریدایرکت نسخه http به https

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

📃 ریدایرکت از زیردامنه به فولدر

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^blog.sample.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://sample.com/blog$1 [L,R=301,NC]

🎯افزونه وردپرس برای ریدایرکت 301

افزونه های مختلفی برای این روش وجود دارد که از آن جمله می توان به پریمیوم یواست و افزونه Redirection 301 اشاره کرد.

ریدایرکت افزونه وردپرس

پس از اینکه افزونه Redirection را نصب و فعال کردید به صفحه تنظیمات آن مراجعه کنید. در قسمت “Source URL” آدرس قدیمی و در بخش ” Target URL” آدرس جدید صفحه موردنظر را وارد کنید.

ریدایرکت های 302

ریدایرکت های 302 هم ریدایرکت های موقت هستند که برای نسخه های بغیر 1.1 در HTTP استفاده می شوند. ریدایرکت های موقت اصولا برای صفحات دائمی به کار گرفته نمی شوند و در زمان های خاص برای برخی صفحات و شرایط اضطراری در یک وبسایت به کار گرفته می شوند.

ریدایرکت 302

به بیانی ساده : در ریدایرکت 302 کاربران و ربات های گوگل به آدرس جدید رفته ولی ارزش و اعتبار لینک های خارجی منتقل نمی شود.

ریدایرکت 307

ریدایرکت های 307 نوعی از ریدایرکت های موقت هستند وبرای ارجاع دادن صفحه به سرور به شکل موقت استفاده می شوند. این ریدایرکت ها برای نسخه های HTTP ورژن 1.1 به کار گرفته می شوند و مشابه ریدایرکت های 302 عمل می کنند.

سخن پایانی:

در این مطلب در خصوص ریدایرکت ها و کاربردشان با شم صحبت کردیم. ریدایرکت ها اصولا ابزاری کارآمد هستند که جهت حمل و انتقال اطلاعات و اعتبار صفحات و وبسایت شما به سرور استفاده می شوند. اگر از دسته کسانی هستید که می خواهید یک سئوی موفق در وبسایت خود برقرار کنید لازم است تا جزئیات مهمی چون ریدایرکت ها و نحوه ی کاربرد مهم ترین آن ها را بدانید و به خوبی بشناسید.

شما دوستان می توانید تجربیات و آموزه های خود را از طریق درج دیدگاه با ما و سایر افراد به اشتراک بگذارید. همچنین سوالات خود را از همین طریق یا از شیوه ی درج سوال در فرم “از من بپرس” برای ما ارسال کنید تا در کمترین زمان توسط کارشناسان ما پاسخ داده شود. از همراهی شما در این مطلب سپاس گذاریم.

15 دیدگاه